İLKE Analiz Ağustos 2021 Bülteni Yayımlandı - İLKE Analiz

İLKE Analiz Ağustos 2021 Bülteni Yayımlandı

Editör

Bülteni incelemek için tıklayınız.

Kıymetli İLKE Analiz okurları;

Ağustos ayı ormanlarımızın, canlarımızın yandığı; derelerin ve gözyaşlarımızın taştığı bir ay oldu. Afetlerde kaybettiğimiz canlar için Allah’tan rahmet diliyoruz.

Afet günlerinde ve kriz anlarında sağlıklı davranabilmek son derece önemlidir. Toplumu bilgilendiren ve kimi zaman yönlendiren medyanın, bu gibi durumlarda özel bir çaba göstermesi ve sorumlu davranması elzemdir. Hamit Kardaş, bu konuda kapsamlı bir analiz yazdı.

Ne yazık ki “yapay afet” de gördük yine. Altındağ’da mültecilere yönelik linç girişimi, yükselen ırkçılığın sınır tanımadığını bir kez daha gösterdi. Bu ırkçı dille mücadele etmek ve mültecilerin sorunlarını çözmek için kapsamlı politika önerilerine ihtiyaç duyuyoruz. Enes Batman, İLKE Analiz’de bu konuya dikkat çekti.

Elbette krizler bizi hayattan koparmamalı, çünkü hayat daima akıyor. Yeni telaşlar, heyecanlar ve umutlar ekleniyor. Milyonlarca genci ilgilendiren tercih süreçleri ve sınav sonuçları buna bir örnekti. Nihat Erdoğmuş’un tercihler konusunda önemli noktalara işaret ettiği yazısı da İLKE Analiz’deydi.

Kültür tartışmaları da kendi ırmağında akmaya devam etti. Ağustos ayında çok değerli şairler İLKE Analiz’de buluştu. Ömer Erdem, Zeynep Tuğçe Karadağ, Devrim Horlu, Tuba Kaplan, Elyesa Koytak ve Muhammed Enis Özel; şiirde Türkçeye yönelik övgüyü konuştular.

Yeni bir mevsime girerken, yayınlarımızın yepyeni bir mevsime vesile olmasını dileriz.

Okurlarımıza ve yazarlarımıza teşekkür ederiz.

0 yorum

Diğer Yazılar

Yorum yap